‘‘Kendi Alanımızda Benzersiz Bir Konum Elde Etmeyi Hedefliyoruz’’
Dünyadaki sayılı şeffaf plak akademik eğitim merkezlerinden biri olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı; bugüne kadar dünya genelinde 10 milyondan fazla kişinin hak ettiği gülüşü yakalamasına destek olan Invisalign şeffaf plak tedavisiyle ortodontik tedavilerde öne çıkıyor.
Dünyadaki sayılı şeffaf plak akademik eğitim merkezlerinden biri olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Kliniği, Invisalign şeffaf plak tedavisiyle hastalarına destek oluyor. Metal tel ve braket kullanılmadan dişlerin düzelmesini sağlayan Invisalign şeffaf plak tedavisinde neredeyse görünmeyen ve hasta tarafından dilenildiğinde çıkarılabilen şeffaf plaklar kullanılıyor. Plakların çıkarılabilir ve neredeyse görünmez olması sayesinde hastalar, gündelik yaşamlarını kesintisiz sürdürebiliyor.
Dijital bir tedavi akışı sağlayan Invisalign şeffaf plak sisteminde ortodontistler, iTero ağız içi dijital tarayıcıları kullanılarak hastaların 3 boyutlu ağız-içi görüntüsünü oluşturuyor ve tedavi planlamasını bu simülasyona göre yapıyor. Simülasyonun ardından hastaya özel olarak, üç boyutlu yazıcılar tarafında üretilen Invisalign şeffaf plaklar tasarlanıyor ve teslim ediliyor. 7 ila 15 günde bir plaklarını değiştiren hastalar, günde 20 ila 22 saat boyunca plakları takmaları, istenilen sonuçlara kısa zamanda ulaşabiliyor.
Pandemi şeffaf plak tedavisi için bir engel değil
Şeffaf plak tedavilerinin geleneksel ortodontik tedavilere göre birçok avantajı olduğunu belirten Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği
Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökmen KURT konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Şeffaf plaklar geleneksel ortodontik tedaviler gibi dişlerin üzerinde sabit değiller, yemek yerken, diş fırçalarken veya gerekli durumlarda çıkartılabilir, dolayısıyla daha konforludur. Yapısal olarak şeffaf oldukları için çok daha estetiktir, bu sebeple mesleki veya sosyal kaygısı olan birçok erişkin hasta şeffaf plaklar ile ortodontik tedaviyi tercih etmektedir. Geleneksel tedavilerin ağız içi ve yanak içi yumuşak dokularda neden oldukları yaralanma ya da irritasyonlara neden olmaz.
Pandemi süresince geleneksel yöntemlerle sabit ortodontik tedavi gören hastalarımız Sağlık Bakanlığının “diş tedavilerinde sadece acil uygulamalar yapılır” tavsiye kararı ile ortodonti kliniklerinin kapanması ve sokağa çıkma yasakları sonucu normal şartlarda ayda 1 defa yapılan kontrollerine aylarca gidememişlerdir. Bu durumda birçok hastamızda kopan, batan ve acıtan telleri ile sıkıntılar yaşamış, ayrıca düzenli kontrolleri yapılamadığı için tedavilerinde ilerleme kaydedememişlerdir. Şeffaf plak tedavilerinde ise hastalar kendi plaklarını kendileri takıp çıkarabildikleri için tedavilerinde herhangi bir aksama olmamıştır.”