‘‘Kendi Alanımızda Benzersiz Bir Konum Elde Etmeyi Hedefliyoruz’’
“Serebral Palsi’de Enerji Dolu Bir Adım – Beslenmeden Olmaz” Projesi 4. Yılında
“Serebral Palsi’de Enerji Dolu Bir Adım – Beslenmeden Olmaz” projesinin 4. yılında 105 çocuğa ulaştığını duyuran Nutricia Türkiye ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı bu alandaki farkındalığını artırmak için TSÇV Genel Merkez’de özel bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
Serebral Palsili çocukların fiziksel, zihinsel ve psikolojik gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Cerebral Palsy Türkiye (Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı) ve Nutricia Türkiye’nin el ele vererek hayata geçirdiği “Serebral Palsi’de Enerji Dolu Bir Adım – Beslenmeden Olmaz” projesi 4. yılında Serebral Palsi ile mücadele eden toplamda 105 çocuğa, çeşitli tedavi hizmetlerini içine alan 1765 seans ile katkı sağladı.
Nutricia Türkiye ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, projeye 2025 yılında da devam edeceklerini belirterek, sağlık profesyonellerinin katkılarıyla paydaş ekosistemlerini bir adım ileriye taşıdı.
“Serebral Palsi’de Enerji Dolu Bir Adım – Beslenmeden Olmaz” projesi 105 çocuğun ve ailesinin hayatına dokundu
Kişiye özel multidisipliner tedavi yöntemleri ve beslenme danışmanlığı sunan “Serebral Palsi’de Enerji Dolu Bir Adım – Beslenmeden Olmaz” projesi, fizyoterapi, diyetisyen, dil ve konuşma terapisi, psikolojik destek gibi hizmetleriyle Serebral Palsili çocukların iletişim, el becerileri, büyüme ve gelişimlerini destekliyor. İlk yılından bu yana toplamda 105 çocuğa ve ailesine ulaşarak, beslenme ve iletişim becerilerinde olumlu gelişmelere katkıda bulunan proje ayrıca, Serebral Palsili çocuklarda malnütrisyon riskine dikkat çekerek, yutma bozukluğu ve anksiyete seviyelerinde de azalma sağlayan bir tedavi rolü de üstleniyor.
Nutricia Türkiye Uzman Beslenme Direktörü Cenk Kurt Serebral Palsi tedavisinde multidisipliner bir yaklaşım sergilediklerini belirterek; “Bugün ülkemizde 96 bin Serebral Palsi tanısı konulmuş çocuk olduğu öngörülüyor. Bu ciddi tablo karşında, Nutricia Türkiye olarak bu tür projelerimiz ve farkındalık çalışmalarımızla desteğimizi sürdürüyoruz. Serebral Palsili çocukların gelişimini desteklemek, daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürmelerine katkı sağlamak amacıyla başlattığımız ve 4. yılına giren ‘Serebral Palsi’de Enerji Dolu Bir Adım – Beslenmeden Olmaz’ projesiyle şimdiye kadar 105 çocuğa ulaştık. Bu farkındalığı sağlık profesyonellerinde de yaygınlaştırmak adına TSÇV’nin ev sahipliğinde düzenlediğimiz toplantımızda, Serebral Palsili çocukların tedavilerine ve yaşamlarına katkı sunacak adımları pediatrik nörologlar ile birlikte ele aldık.Önümüzdeki sene de projemiz kapsamında 20 çocuğun kendilerine özel beslenme ve multidisipliner tedavilerini üstlenmeyi hedefliyoruz.”
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin, Serebral Palsi tedavisinde beslenme durumu değerlendirmesinin önemini vurgulayarak, “Serebral Palsi farkındalık gününü de içine alan Ekim ayında Nutricia Türkiye ile birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Serebral Palsi’de Enerji Dolu Bir Adım – Beslenmeden Olmaz’ projesinin 4. yılına ulaşmanın da gururunu yaşıyoruz. Projemizde, ulaştığımız her çocuğumuz için uzmanlarımızın değerlendirmeleriyle başlayan süreç, Fizyoterapi, Dil ve Konuşma, Psikoloji ve Gelişim Danışmanlığı ile Diyetisyenlik hizmetlerini kapsayan bütüncül terapilerle sürdürülüyor. Projemiz kapsamında kişiye özel olarak planladığımız tedaviler, çocuklarımızın sağlıklı bir duruş kazanmasına ve oral motor fonksiyonlarının daha hızlı gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bugün farklı disiplinlerin katkılarıyla bu alanda özel bir farkındalık rolü üstlendik. Yıl boyunca çalışmalarımızla projemizin etkisini yaygınlaştırmak için çabalarımızı sürdüreceğiz.”
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı-Cerebral Palsy Türkiye – Hakkında
Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunuyor. “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf” ve “İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş” statüsü kapsamında kamu yararına çalışan Vakıf, İstanbul Ataşehir’de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi ile hizmet veriyor. 6 Şubat depremlerinin ardından ise Hatay’da açtığı Engelli Hizmet Merkezi ile hizmet alanını genişletmiştir. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine destek oldu. 52 yıldır şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir.
Detaylı bilgi için: www.tscv.org.tr
Nutricia Türkiye Hakkında
Türkiye’de 1996 yılında faaliyete geçen Nutricia İleri Medikal Beslenme (Advanced Medical Nutrition), çeşitli hastalıklarda tedavi sürecine destek olmak ve hastaların yaşam kalitesini artırmak amacıyla çalışmaktadır. Erişkin, pediatri ve metabolik hastalıklar alanlarına özel klinik beslenme ürünleri bulunan Nutricia, daha fazla insan sağlığına katkıda bulunma misyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir. 1 Kasım 2007 tarihinden bu yana Danone bünyesinde faaliyetlerini sürdüren şirket, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) üyesidir.
Detaylı bilgi için: www.nutricia.com.tr