Romatizma TV Yeni Podcast Yayınında Romatizmal Hastalıklar ve COVID-19 Aşısına Değiniyor

romatizmal

Türkiye Romatoloji Derneği’nin hasta eğitim platformu olan RomatizmaTV.org; romatizmal hastalıkların tanı, tedavi ve takibi ile ilgili alanında uzman hekimlerin görüş ve tavsiyelerini paylaşıyor.

Romatizma TV romatizmal hastalıkların tanısı, tedavisi ve takibi ile ilgili alanında uzman hekimlerin görüş ve tavsiyelerinden oluşan podcast serilerine de devam ediyor. Türkiye Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Timuçin Kaşifoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşkın Şentürk’ün konuşmacı olarak katıldığı romatizmal hastalıklar ve COVID-19 aşısı konulu podcast yayında.

Podcast https://romatizmatv.org/podcast  sitesinden, Spotify, Apple Podcasts ve Google Podcasts’den “RomatizmaTV” başlığı ile dinlenebiliyor.

Romatizmal hastalıkları olan kişiler de COVID-19 aşısını yaptırmalı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taşkın Şentürk: “Romatizmal hastalığı olan veya olmayan herkesin aşılanması gereklidir. COVID-19 için geliştirilen aşıların sağlıklı insanlarda uygun güvenlik profili; ve enfeksiyonu önlemede yüksek etkinliğe sahip olduğu bilinmektedir. Romatizmal hastalığı olan bireylerde aşılama ile elde edilebilecek yararlar olası risklerden daha fazla görülmektedir. Ancak hastalığı şu anda aktif olup klinik ve laboratuvar olarak ağır inflamatuar bulguları olan hastaların aşı kararını takip eden hekimi durumuna göre verecektir” dedi.

Bilindiği kadarıyla, COVID-19 aşıları romatizmal hastalığı aktive ettiğine dair bilgi yoktur vurgusu yapan Prof. Dr. Taşkın Şentürk, günümüze kadar milyonlarca doz yapılan; COVID-19 aşılarında direkt aşı ile ilişkili olduğu düşünülen herhangi bir otoimmün hastalık gelişimi ya da alevlenmesine ait kanıt olmadığını, aşı sonrası kısa süreli eklem ve kas ağrıları olabileceğini ancak kısa sürede bu etkilerin de geçeceğini belirtti.

COVID-19 aşısı ve romatizmal hastalıklarla ilgili podcast yayınının tamamına: https://romatizmatv.org/podcast/ adresinden ulaşılabilir.

Önceki

Amgen Türkiye ve Gensenta’dan Yeni Atama

Sonraki

Utandığınız için Hemoroid Hastalığının Esiri Olmayın

Öne Çıkanlar